Informujemy, że nasza strona używa cookies, tzw. ciasteczek. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Kurza Łapka w książce kucharskiej

Niezmiernie miło jest nam poinformować, iż została wydana książka "Polish Culinary Paths". Jest to książka o wspaniałej polskiej kuchni, przeznaczona dla czytelników z Japonii, Korei oraz Chin. Najważniejszą stroną w książce jest strona 109. Bo to właśnie na niej jest nasza filiżanka Kurza Łapka prezentująca polski rosół, czyi jedno z najważniejszych polskich dań.

Książka została zrealizowana na zlecenie Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP oraz Ambasady RP w Seulu.
Jest już dostępna w formie darmowego e-booka tutaj:

Jak ktoś włada jednym z powyższych języków to zapraszamy do lektury, jak nie to zapraszamy do obejrzenia zdjęć.
Serdeczne podziękowania dla Magdaleny Tomaszewska-Bolałek